shopping-bag 0
Proizvodi : 0
Ukupna suma : 0.00 rsd
Pogledaj korpu Finaliziranje narudzbine

Istorija

Istorija

 

Škola fudbala Olimpik Beograd osnovana je 18.03.2004. godine u Beogradu. Rešenjem Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije zvanično je registrovana 18.03.2005. godine. Osnivač Olimpika je Nedić Aleksandar diplomirani trener fudbala sa B i A UEFA licencama i diplomirani menadžer u sportu.

Prevashodni cilj Olimpika je vaspitanje i sportsko usmerenje dece uzrasta od pet do trinaest godina, kao i širenje aktivnosti na ostale sportske discipline. Trenutno je najaktivnija škola fudbala u Srbiji. Takmiči se na raznim turnirima u zemlji i inostranstvu. Olimpik je proizvod Nedićeve  ljubavi prema fudbalu i deci.

Bez obzira što klub ne poseduje svoj prostor, upravni odbor se trudi da održi kontinuitet tako da su lokacije na kojima radimo postale trajne i nepromenjive.

Škola ima profesionalne trenere obučene za rad sa mlađim kategorijama, koji je zasnovan na pedagoškom principu uz poštovanje svih vaspitnoobrazovnih metoda. Razvijanje kolektivnog i takmičarskog duha, jačanje i pospešivanje pravilnog rasta i razvoja u psihičkom i fizičkom smislu kao i razvoj pozitivnog stava o sportui u sportu. Stručni rad se bazira na usavršavanju specifične fudbalske veštine, a cilj je i šire sportsko i teorijsko obrazovanje, druženje, zabava, takmičenje, kao i razvoj motoričkih sposobnosti.
Od samog osnivanja punopravni smo član:
Dečije Fudbalske Asocijacije ( Mini Maxi lige ), Dečije Sportske Asocijajije (Fair Play  lige),  a od 2012 godine priključili smo se velikoj fudbalskoj porodici, Fudbalskom  Savezu Beograda.
Potpisnici smo sportsko-tehničke  saradnje sa   Fudbalskim klubom „Partizan“  i  Visokom sportskom i zdrastvenom školom Beograd.
Deo smo projekta   „Moja škola, moj klub“  pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog Saveza Beograda.
U organizaciji kluba svake godine  obeležavamo Novu godinu i godišnjicu kluba, kroz kreativnu proslavu za sve članove i njihove roditelje..
Tradicionalni Olimpik kup za najmlađe  odigrava se svakog proleća;
Letnji rekreativni kamp na Crnogorskom primoriju namenjen je  za decu od 6 do 10 godina;
Za naše predpetliće i petliće imamo letnje pripreme, koje se održavaju na Zlatiboru.
Redovni smo učesnići  međunarodnih turnira širom Evrope.
Svi veći turniri u zemlji i Beogradu ne mogu da se zamisle bez Olimpika.
Svi naši trofeji u vitrini su samo simbol generacija koje su bile i prošle obuku u našem  klubu. Onao što nas čini istinski srećnim jeste broj naših igrača koji igraju širom Beogradskih terena .
Želimo da budemo fabrika koja će usmeravati decu na sport i fudbal.
Radeći i razvijajuči se u ovim teškim vremenima uvek smo gledali sebe i kako sami svojim mogućnostima napraviti kvalitetne uslove za rad i opstanak na fudbalskoj sceni. Razvojni put bio je dug  dinamičen i uspešan u svakom pogledu.  Godinama u nazad funkcionišemo isključivo od svijih sredstava ( članarine ) .
Dobrom organizacijom  i kvalitetnom politikom vođenja klubom  na kraju uvek se izborimo za sve što nam je potrebno za stabilan rad.
U budućnosti želimo da što više pružimo našoj deci jer fudbal je igra radosti i najvažnija sporedna stvar na svetu.

Logo2

serbia0