shopping-bag 0
Proizvodi : 0
Ukupna suma : 0.00 rsd
Pogledaj korpu Finaliziranje narudzbine

Metodologija rada

Metodologija

 

U procesu stvaranja fudbalera postoje neke neizbežne faze kao što su: selekcija, obuka, trening, priprema za takmičenje i takmičenje. Jedno od osnovnih pravila jeste: o radu i ponašanju dece nikada se ne govori u negativnom kontekstu, bez obzira na rezultate.U radu sa decom koristimo TIPS FC Ajax-ov, Coerver Coaching metod i kvalitetno odabrane stvari stare Jugoslovenske škole fudbala!!! Naravno, konstantno usavršavanje trenera kao i dopune programa za uzrastne kategorije pruža sigurnost u kvalitetan razvoj naših igrača.
Priručnik za roditelje mladih sportista: prirucnik za roditelje

OKVIRNI PLAN RADA

Uzrast 6-7 godina

Treninzi su usredsređeni na igru kroz koju pokušavamo da zainteresujemo decu da se prvenstveno bave sportom. Primenjuju se specifične vežbe za razvijanje motoričkih sposobnosti kao što su: brzina reagovanja, učestalost pokreta, gipkost i koordinacija pokreta.Pored navedenih stvari veliki deo treninga posvećujemo druženje dece sa loptom ( razvoj osećaj za loptu ).

Uzrast 8 godina

Osim tehnici i komunikaciji u igri, posebna pažnja se poklanja poboljšanju brzinskih sposobnosti. Brzinske vežbe su tako osmišljene da značajno povećavaju brzinu reagovanja, učestalost pokreta, ubrzanje i maksimalnu brzinu, sve ovo se rade sa loptom i bez lopte. Dalje se radi na poboljšanju gipkosti i koordinaciji pokreta.
Rad na usavršavanju individualnih sposobnosti u donošenju odluka kod igre 1na1 kao i razvoj kreativnosti u igri.

Uzrast 9 godina

U ovom uzrastu je sve prilagođeno TIPS modelu, tj. usavršavanju tehnike, poboljšanju sposobnosti polaznika da opažaju i razumeju igru „kroz oči“ trenera, daju igri svoj lični pečat i da u svakom elementu fudbalske igre njihova brzina bude na zavidnom nivou.Coerver Coaching program dovodi do usavršavanja razvoja igrača kroz piramidu: Ball Master, Primo-predaja, Attack+Defence 1v1, Speed ( promena pravca, zaustavljanje i kretanje, finte), Finishing i razvoj kolektivne igre.

Uzrast 10-11 godina

U ovom uzrastu nastavlja se sa vežbanjima na istim principima kao u mlađim kategorijama, ali je akcenat stavljen na igru, odnosno na odigravanje što većeg broja utakmica.Decaci svakog vikenda mogu uživati u igranju pravih, takmičarskih utakmica. Olimpik ucetvuje na raznim turnirima sirom zemlje i u inostranstvu.
Isključivo trening pripremamo po modelu Coerver Coaching planeru i to bazirajuće se na: Zagrevanje
(sa loptom), Brzina Pokreti 1v1 odbrana napad ( vežbe sa loptom i bez nje) , kolektivna igra ( vežbe primopredaje i završnice) , igre na skraćenom prostoru ( slobodne igre i igre sa zahtevima 3v3 6v6), domaći zadatak.

 

Logo2

 

PROGARM: ‘’Preparation for training”

Category: children from 7 to10 years
1.Natural movements. Trainig basic natural moves, like a base for football technic training, which include walking, running, jumping, changing direction of movements etc.
2.Functional skills. Development of speed, agility and coordination of movements.
3.Football technic. Basic elements of football technic including:

– how to hit the ball

– driving the ball

– reciving the ball

– giving the ball

 4.Goalkeeper’s technic.

– goalkeeper’s basic standing

– catching the ball

– basic technic drop down on the ground
5.Gymnastic elements.

– rolling forward

– rolling back
6.Theory.Football
uefa_respect   grb_za_vest_lQualification-Pyramid  10462917_10203724398169503_8358809228011722548_n